Tokat bağcılığının meşhur olması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet’in Tokat’ın bağcı ve meyveci ustalarını İstanbul’a getirterek Beykoz mıntıkasında Tokat Bahçeleri adıyla üzüm bağları ve meyveleri kurdurduğunu, Cizvit Papazlarının, 1881 yılında Tokat’ta Bey Bağları, Topçu Bağları, Kemer Bağları, Malkarası Bağları’nı kurduklarını ve bağcılığın Tokat’ta gelişmesine büyük katkı sağladıklarını ve bir zamanlar 37 cins üzüm bulunduğunu, Tokat üzümlerinden yapılan şarapların çok kıymetli olduğunu, Diren Şarapları’nın Türkiye ve dünyada aranan ödüllü şaraplar arasında bulunduğunu, Mahlep Şarabı’nın yalnızca Tokat’ta üretildiğini ve Tokat’a has olduğunu Beyaz Narince asma yaprağının en kalitesinin sadece Tokat’ta yetiştiğini biliyor muydunuz?
Sarmalarda kullanılan bağ yaprağının en kalitelisi Narince cinsi Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunuyor. İlçenin özelliği ise farklı arazi yapısı ve ikliminin yanında tektonik volkanlardan oluşan ova üzerine kurulmasıdır.
İnsan ve Hayat Dergisi haziran sayısında Erbaa’da yetişen bağ yaprağına geniş yer ayırdı. Adem Yolcu’nun kaleme aldığı “Sarmayı Yemeden Bağını Sor ‘Erbaa Bağ Yaprağı” başlığını taşıyan yazıda bağ yaprağının ana vatanının Erbaa olduğu anlatılıyor. “Meşhur Erbaa bağ yaprağını duymadıysanız, sakın zeytinyağlı sarma yedim demeyin. Çünkü Narince cinsi teveklerden toplanan mahsulün kalitesi, Erbaa bağ yaprağını ihracata kadar ulaştıran bir sektör durumuna getirdi.” denilerek Narince cinsinin kendi iklim ve coğrafyasında yetişen yaprağın lezzetli bir tür olduğunu belirtiliyor
Oda Özellikleri
- 35 m2
- Bir çift kişilik bir tek kişilik yatak bulunmaktadır.
- Ücretsiz yüksek hızlı internet erişimi
- LCD televizyon
- Uydu ve film kanalları
- Saç kurutma makinesi
- Mini bar
- İsteğiniz doğrultusunda yastık menüsü
- isteğe bağlı çay ve kahve düzeneği
- Ücretsiz Otopark