1899 Kaz Gölü

Kaz Gölü’nde yaklaşık 108 çeşit kuş türü olduğunu biliyor muydunuz?

Kaz Gölü göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunmasından dolayı kuş türlerine konaklama imkanı sağlamaktadır. Kuluçka dönemlerini Kaz Gölünde geçiren göçmen kuşların geçişleri mart ayı içinde başlar mayıs ayı başlarına kadar devam eder. Erken gelmiş kuşlar nisan sonu mayıs ayının ortalarına doğru ilk yavrularını çıkarırlar. Haziran ayının sonlarına doğru yavrular palazlanıp uçmaya hazır hale gelir. Temmuz ayı başlarında da ilk göçler başlar ve devam eder. Kışı gölde geçiren göçmen kuşlar eylül-ekim aylarında gelirler ilkbahar ile birlikte havaların ısınmaya başlamasıyla kuzeye göç ederler.

Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sucul ekosisteme sahip olmakla beraber yerli ve göçmen kuşların yuvalanma, kuluçkalaşma alanıdır. Sucul ekosistem alanı içerisinde mevcut popülasyonda yaşamını sürdüren 108 çeşit kuş türü olmasına rağmen yılı içerisinde aylar itibarıyla tür sayısında değişimler söz konusudur. Bu kuşlardan bazıları; Saksağan, Kara Leylek, Ak Leylek, Angıt, Alacabalıkçıl, Gri Balıkçıl, Ak Kuyruksallayan, Büyük Beyaz Balıkçıl, Sutavuğu, Sakarmeke, Elmabaş, Kamışçın, Batağan, Saz Bülbülü, Karatavuk, Ördek türleri, Kaz türleri, Çulluk, Serçe, Sığırcık, Kızıl gerdan, Söğüt Serçesi, Kara Kızılkuyruk, Kızkuşu, Çıkrıkçın, Çıvgın, Çayır İncirkuşu gibi türlerdir.

Göl, Kazova adının verildiği Tokat’ın bu bereketli topraklarının ortasında ışıldayan bir inci adeta. Kaz Gölü göçmen kuşların göç güzergahı üzerinde bulunduğu için, kuşların burada konaklamasına imkan sağlıyor. Kuluçka dönemlerini burada geçiren kuşların göl üzerinden geçişi mart ayı itibarıyla başlayıp mayıs ayının başlarına kadar devam ediyor. Erken gelen kuşlar ise nisan ayı sonu mayıs ayı başlarında yavrularını çıkarıyorlar. Haziran ayının sonlarına doğru ise yavrular uçmaya hazır oluyorlar.

Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası yerli ve göçmen kuşların yuva yapma, kuluçkalanma alanı. Kaz Gölü’nde yaklaşık 108 çeşit kuş türü olduğu bilinmekle beraber bu rakam yıl boyu değişiklik gösterebiliyor. Anlayacağınız bu bölge bir kuş cenneti.

Oda Özellikleri:

  • 40 m2 Giriş Katta yer Alan yer Alan odamız Engelli Kullanımına uygundur.
  • Bir çift kişilik yatak 1 tek kişilik yatak mevcut olup ilave yatak atılabilir.
  • Ücretsiz yüksek hızlı internet erişimi.
  • LCD televizyon
  • Uydu ve film kanalları
  • Saç kurutma makinesi
  • Mini bar
  • İsteğiniz doğrultusunda yastık menüsü
  • isteğe bağlı çay ve kahve düzeneği
  • Ücretsiz Otopark